ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOG ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ BLOG ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑ
Η νέα παραμυθοχώρα

Αφρικάνικο παραμύθι Η μαιμού και ο Χασάν

Μια φορά κι έναν καιρό στην μακρινή Αφρική υπήρχε μια πονηρή μαϊμού που δε δίσταζε να φέρνει τους ανθρώπους που τη συναντούσαν στην πιο δύσκολη θέση της ζωής τους. Η μαϊμού αυτή ζούσε βαθιά μέσα στο δάσος και κοιμόταν πάνω στα δέντρα. Τα φρούτα των δέντρων ήταν πολύ νόστιμα και αποτελούσαν την τροφή που προτιμούσε η μαϊμού περισσότερο από κάθε τι άλλο. Δεν είχε και άδικο, τα φρούτα είναι πάρα πολύ νόστιμα και δυναμωτικά.
Σε αυτό το δάσος οι κάτοικοι του κοντινού χωριού πήγαιναν για να κυνηγήσουν ώστε να θρέψουν τις οικογένειές τους. Κάθε φορά που η μαϊμού συναντούσε κάποιον από τους κυνηγούς, της άρεσε να του κάνει ερωτήσεις που ήταν δύσκολο να απαντηθουν, όπως <<Ποιον αγαπάς περισσότερο τη μητέρα ή τον πατέρα σου>> ή <<Ποιό από τα παιδιά σου είναι το ομορφότερο>>, ή <<Πόσο έξυπνος νομίζεις ότι είσαι>>. Μια μέρα, ενώ ο νεαρός Χασάν προσπαθούσε να πιάσει άγρια πουλιά για το μεσημεριανό φαγητό συνάντησε την πονηρή μαϊμού Η μαϊμού μόλις τον είδε του είπε. << Γεια σου Χασάν. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα γιατί θα σου βάλω το μεγαλύτερο δίλημα που έβαλα ποτέ σε άνθρωπο. Σου βάζω το εξείς δίλημα: Αν με σκωτώσεις θα πεθάνει ο πατέρας σου, ενώ αν ζήσω θα πεθάνει η μητέρα σου. Πήγαινε τώρα>> του είπε << και έλα να με συναντήσεις αύριο στο ίδιο μέρος.



Ο Χασάν όλο το βράδυ δεν μπόρεσε να κοιμηθεί γιατί σκέφτονταν συνέχεια τα λόγια της μαϊμούς. Αν τη σκότωνε θα πέθαινε ο πατέρας του ενώ αν ζούσε θα πέθαινε η μητέρα και αυτός δεν ήθελε να πεθάνει κανένας από τους δύο ούτε για αστείο.


Με βαριά καρδιά ο Χασάν ξεκίνησε το πρωί και πήγε να συναντήσει τη μαϊμού Τη βρήκε πάνω σε ένα δέντρο να μασουλά μια μπανάνα. <<Γεια σου Χασάν>> του είπε <<τί αποφάσισες να κάνεις>>. Ο Χασάν ύψωσε το ανάστημά του και είπε. <<Αποφάσισα να μην πεθάνει ούτε ο πατέρας μου, αλλά ούτε και η μήτέρα μου και επομένος ούτε θα σε αφήσω να ζήσεις, αλλά ούτε και θα σε σκοτώσω>>. << Και πώς θα γίνει αυτό; << ρώτησε με απορεία η Μαιμού>>. << Να είπε ο Χασάν, ρώτησα για σένα το μεγάλο μάγο και μου είπε πως αν πέσεις σήμερα μέσα στο νερό, που τα αστέρια βρέθηκαν σε ευθεία τότε θα γίνεις η βασίλισσα της θάλασσας, ενώ αν μείνεις έξω θα πρέπει να περιμένεις, άλλα 1000 χρόνια για να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Η Μαϊμού συνεπαρμένη και τυφλωμένη από τη ματαιοδοξία της δεν σκέφτηκε πως ο Χασάν, την κορόιδευε με τον ίδιο τρόπο που τον κορόιδευε και αυτή και έπεσε μέσα στη λίμνη.



Κανείς δεν ξαναείδε τη Μαϊμού Η υπερβολική της φιλοδοξία και απερισκεψία την έκαναν να χαθεί για πάντα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.




by Adam Charalampos
0 Responses